Peter Van Laet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter van laet 1577274614.jpg

Peter Van Laet (Halle, 3 juni 1967) is een Vlaams zanger.

Met de groep Mama's Jasje brak hij als zanger in 1991 door in Vlaanderen met het nummer Zo ver weg, het nummer dat later opgenomen werd door Guus Meeuwis en een hit werd in Nederland. Na het nummer Zo ver weg scoorde de groep nog meer hits met onder andere Teken van leven, Regenboog, Doe het licht maar uit.

Na drie cd's houdt de originele bezetting in 1993 op te bestaan. Van Laet vond in Gunter Van Campenhout een nieuwe compagnon. Hij deed mee aan de voorronde van het Eurovisiesongfestival waar hij een finaleplaats haalde met "Er is iets" in 1996 en bracht zijn eerste solo-cd "Hartslag" uit. Later volgde een Franstalige versie.

Na een korte sabbatperiode in de lente van 1997 ging Peter Van Laet weer verder met Mama's Jasje en in de zomer van dat jaar wonnen ze "De Zomerhit 1997" met een bewerking van het origineel van Reinhard Mey 'Als de dag van toen'. Twee hommage-cd's volgden en haalden platina in verkoop.

Ondertussen bracht Peter Van Laet nog een solo-cd uit met de naam "Tweeling". Ook in de daaropvolgende jaren scoorde Mama's Jasje hits.

In 2002 verliet Gunter Van Campenhout de groep en werd tot 2006 vervangen door Jan Van Laet, de broer van Peter. In 2006 keerde Gunter Van Campenhout terug. Begin 2011 volgde een nieuwe split tussen Peter Van Laet en Gunter Van Campenhout. Met Jan Schepens aan de zijde van Peter Van Laet werd Mama's jasje voor het eerst een echt duo. De twee werkten in februari 2011 aan een vervolg op de "Hommages 1, 2 en 3...". Begin maart 2012 besliste Jan Schepens de groep te verlaten wegens conflicten met de ex-maatschappij die verhinderde dat hun cd uitkwam.

februari 2016, na een stilte van 5 jaar staat Peter van Laet weer op de planken met zijn nieuwe groep Peter Van Laet en de wolven en brengt hij 2 nummers uit ('Dat ik wakker word' en 'Steel niet') als voorbode voor de nieuwe cd najaar 2016