Peter Vanlaet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter van laet 1577274614.jpg

Peter Vanlaet (Halle, 3 juni 1967) is een Vlaams zanger.

Met de groep Mama's Jasje brak hij als zanger in 1991 door in Vlaanderen met het nummer Zo ver weg, het nummer dat later opgenomen werd door Guus Meeuwis en een hit werd in Nederland. Na het nummer Zo ver weg scoorde de groep nog meer hits met onder andere Teken van leven, Regenboog, Doe het licht maar uit.

Na drie cd's hield de originele bezetting in 1993 op te bestaan. Vanlaet vond in Gunter Van Campenhout een nieuwe compagnon. Hij deed in 1996 mee aan de voorronde van het Eurovisiesongfestival waar hij een finaleplaats haalde met "Er is iets" en bracht zijn eerste solo-cd "Hartslag" uit. Later volgde een Franstalige versie.

Na een korte sabbatperiode in de lente van 1997 ging Peter Vanlaet weer verder met Mama's Jasje en in de zomer van dat jaar wonnen ze "De Zomerhit 1997" met een bewerking van het origineel van Reinhard Mey 'Als de dag van toen'. Twee hommage-cd's volgden en haalden platina in verkoop.

Ondertussen bracht Peter Vanlaet nog een solo-cd uit met de naam "Tweeling". Ook in de daaropvolgende jaren scoorde Mama's Jasje hits.

In 2002 verliet Gunter Van Campenhout de groep en werd tot 2006 vervangen door Jan Vanlaet, de broer van Peter. In 2006 keerde Gunter Van Campenhout terug. Begin 2011 volgde een nieuwe split tussen Peter Vanlaet en Gunter Van Campenhout. Met Jan Schepens aan de zijde van Peter Vanlaet werd Mama's jasje voor het eerst een echt duo. De twee werkten in februari 2011 aan een vervolg op de "Hommages 1, 2 en 3...". Begin maart 2012 besliste Jan Schepens de groep te verlaten wegens conflicten met de ex-maatschappij die verhinderde dat hun cd uitkwam.

In februari 2016, na een stilte van 5 jaar, stond Peter Vanlaet weer op de planken met zijn nieuwe groep Peter Vanlaet en de wolven en bracht hij 2 nummers uit ('Dat ik wakker word' en 'Steel niet') als voorbode voor de nieuwe cd najaar 2016.

In 2020 deed hij mee aan het programma Liefde voor Muziek.