Pitchfork Media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Pitchfork Media, meestal afgekort tot Pitchfork is een Amerikaans muziekwebzine, met dagelijkse recensies, nieuwsberichten en interviews. Pitchfork richt zich hoofdzakelijk op indie-muziek, in de breedste zin van het woord. Naast gerenommeerde bladen als de Rolling Stone, NME en het Spaanse Rockdalux geldt deze website voor muziekliefhebbers van alternatieve muziek als invloedrijkste journalistieke bron vanwege hun onafhankelijke positie ten opzichte van de grote platenmaatschappijen en multinational concertorganisaties als Mojo.

Het magazine heeft vaak een belangrijke rol bij het promoten van onbekende bands en zou onder meer bands als Arcade Fire, Sufjan Stevens, Clap Your Hands Say Yeah, Xiu Xiu, Deerhoof, Interpol en The Dismemberment Plan bij een groot publiek bekend hebben gemaakt.

Bezoekersaantallen[bewerken | brontekst bewerken]

Pitchfork bereikt een publiek van dagelijks meer dan 240.000 lezers en meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand en is daarmee de populairste online publicatie gericht op indie georiënteerde popmuziek.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]