PopCap Games

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PopCap Games
Logo
Oprichting 2000
Oprichter(s) John Vechey
Brian Fiete
Jason Kapalka
Eigenaar Electronic Arts
Hoofdkantoor Vlag van de Verenigde Staten Seattle, Washington, Verenigde Staten
Werknemers Ongeveer 400 (januari 2011)[1]
Producten Computerspellen
Sector computerspelindustrie
Website popcap.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

PopCap Games is een softwareontwikkelaar en uitgever van computerspellen in Seattle, Washington (Verenigde Staten). Veel spellen van PopCap Games kunnen gratis online gespeeld worden of gedownload worden om ze uit te proberen. Daarna kan een volledige versie van het spel aangeschaft worden. De spellen van PopCap Games zijn op veel platforms speelbaar, zoals pc, pda en mobiele telefoon.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd in 2000 opgericht door John Vechey, Brian Fiete en Jason Kapalka. Het eerste spel van PopCap Games, Bejeweled, was een groot succes: in 2001 werd het benoemd tot Puzzle Game of the Year door Computer Gaming World en in 2002 werd het opgenomen in de Hall of Fame van Computer Gaming World.[2]

Het bedrijf besloot Deluxe-versies te maken van de spellen. Deze versies van bezitten meer levels en mogelijkheden dan de versies die gratis online gespeeld kunnen worden. Deze Deluxe-versies zijn hierdoor iets duurder.

Op 30 augustus 2006 werd bekend dat spellen van PopCap ook beschikbaar zouden worden via Steam, een distributiesysteem van Valve Software Corporation.[3]

PopCap Games werd in 2011 overgenomen door Electronic Arts.

PopCap Developer Program[bewerken | brontekst bewerken]

Het PopCap Developer Program was een manier waarmee PopCap onafhankelijke spelontwikkelaars de mogelijkheid wou bieden om een spel te ontwikkelen. Het had hiervoor het PopCap Games Framework gemaakt, een framework waarmee een spel ontwikkeld kon worden. Deze spellen konden vervolgens uitgebracht worden bij PopCap of bij een andere uitgever. Het framework kon onder de PopCap Games Framework License gebruikt worden. Deze licentie stond niet toe dat de naam PopCap gebruikt werd in de ontwikkelde spellen en dat men in de documentatie van het spel vermeldde dat men het PopCap Games Framework heeft gebruikt.[4] Het PopCap Games Framework is niet meer beschikbaar en het PopCap Developer Program is beëindigd.

Ontwikkelde games[bewerken | brontekst bewerken]

Een aantal voorbeelden van ontwikkelde computerspellen:


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]