Portaal:Dammen/Links

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
bewerk 

Categorieën

bewerk 

Toernooien

bewerk 

Dammen met verhoogd tempo

Damwedstrijden worden regelmatig gespeeld met verhoogd tempo zoals rapiddammen en sneldammen. Traditioneel wordt in juni het Nederlands kampioenschap sneldammen gespeeld en in december het Nederlands kampioenschap rapiddammen. Wedstrijden met regulier tempo worden bij gelijk eindigen vaak ook beslist in partijen met verhoogd tempo. In tweekampen om het wereldkampioenschap worden tegenwoordig micromatches gespeeld als de tweekamp gelijk eindigt of als geen van beide spelers het benodigde aantal overwinningen heeft behaald.


bewerk 

Computerdammen

Aan het einde van de 20e eeuw werden computerprogramma's zoals Truus en Flits gemaakt die minstens zo sterk waren als de wereldkampioen. Die programma's worden als tegenstander en voor analyse-doeleinden gebruikt en hebben een perfecte beoordeling van het eindspel door de 6 stukken database.

Er zijn applicaties ontwikkeld om dampartijen in een database op te slaan en na te spelen. De meest gangbare applicatie om partijen op te slaan en te zoeken naar kenmerken is Turbodambase. Een online applicatie om dampartijen na te spelen is Toernooibase dat vooral op het verwerken van uitslagen gericht is.