Portaal:Harry Potter/Uitgelicht/34

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het teken van de Relieken van de Dood.

Harry Potter en de Relieken van de Dood (Engels: Harry Potter and the Deathly Hallows) is het zevende en laatste boek uit de Harry Potter-boekenreeks, geschreven door J.K. Rowling. De Engelse editie is op 21 juli 2007 uitgekomen. Het boek wordt in twee delen verfilmd. Het eerste deel zal in november 2010 in de zalen komen, het tweede in juli 2011.

Harry Potter wordt in dit boek 17, waardoor hij volgens de wetten van de tovenaarswereld meerderjarig is en dus overal mag toveren. Hij wordt onder begeleiding van de Orde van de Fenix uit het huis van zijn oom en tante gehaald. In plaats van terug naar Zweinstein te gaan, gaat hij samen met Ron en Hermelien op zoek naar de gruzielementen van Heer Voldemort zodat deze eindelijk kan worden verslagen. Ondertussen bereikt de Tweede Tovenaarsoorlog een hoogtepunt. Voldemort krijgt grip op het Ministerie van Toverkunst en neemt zo langzaam de macht over in de tovenaarswereld. Hij laat tovenaars van dreuzelouders oppakken daar deze volgens hem hun magie en toverstok hebben gestolen. De oorlog bereikt een climax tijdens de Slag om Zweinstein, waarbij Harry en Voldemort elkaar een laatste maal bevechten.

Zoals al eerder gebeurde bij het vierde boek, verscheen ook bij deel 7 een week voor de officiële publicatie een volledig boek op het web. Rowling heeft aangegeven dat het een valse versie betreft. Achteraf is toch gebleken dat deze 'internet'-versie de juiste was.