Portaal:Harry Potter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal harry potter titel.jpg

Welkom op het Portaal Harry Potter[brontekst bewerken]

Dit portaal geeft u een beknopt overzicht van wat er binnen Wikipedia over de wereldberoemde tovenaarsleerling Harry Potter is beschreven. De boekenserie over dit personage is geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling en bestaat uit zeven delen. De populaire serie gaat over een tiener die, tot hij een brief ontvangt van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, niet weet dat hij een tovenaar is. Zodra hij aankomt op Zweinstein gebeuren er bizarre dingen en gaat hij op avontuur met zijn beste vrienden Ron en Hermelien. De boeken zijn immens populair geworden en zijn in meer dan zestig talen vertaald. Elk boek is verfilmd en er bestaan tal van games over.


  • Vragen en opmerkingen kunt u op de overlegpagina melden.
  • Er is ook een Harry Potter Wikiproject, de activiteiten zijn hier te volgen.
  • Wilt u weten welke Harry Potter-artikelen er recent zijn bewerkt, klik dan hier.

Categorieën

Er zijn meer dan 400 artikelen over personages, voorwerpen, fabeldieren, locaties enz. uit de Harry Potterboeken. Door te navigeren middels de hieronder weergegeven categorieën kunt u alle artikelen eenvoudig vinden.

Bewerk


Andere portalen


P art.png

Subportalen van Kunst & Cultuur[brontekst bewerken]

Amerikaanse literatuur · Disney · Eurovisiesongfestival · Fantasy · Film · Film noir · Harry Potter · Horror · Jazz · Klassieke muziek · Literatuur · Musical · Muziek · Rock · Shakespeare · Strip · Sciencefiction


P social sciences.png
Portaal van de week: Oceanië