Naar inhoud springen

Huffelpuf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Huffelpuf
Plaats uit Harry Potter
Huffelpuf
Functie Afdeling van Zweinstein
Locatie Zweinstein, Zweinsveld, Schotland
Eigenaars Schoolhoofd
Bewoners Huffelpuffers
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Huffelpuf (Engels: Hufflepuff) is een van de vier afdelingen op Zweinstein uit J.K. Rowlings zevendelige boekenserie Harry Potter. De andere drie afdelingen zijn Zwadderich, Griffoendor en Ravenklauw.

De afdeling staat bekend om zijn harde werkers, geduld en trouw en is gesticht door Helga Huffelpuf. Het afdelingshoofd is professor Pomona Stronk.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

De locatie van de leerlingenkamer van Huffelpuf is, net als bij de andere afdelingen, geheim voor hen die niet tot Huffelpuf behoren. De leerlingenkamer bevindt zich vlak bij de keukens. De toegang heeft de vorm van een stilleven, vergelijkbaar met het portret dat dienstdoet als ingang van de leerlingenkamer van Griffoendor. De kamer is warm en gezellig en lijkt in niets op de kerkers van Sneep. Hij is versierd met gele banieren en gevuld met grote luie stoelen. De slaapkamers zijn niet, zoals in de leerlingenkamer van Griffoendor, via een trap omhoog te bereiken, maar via ondergrondse tunnels die leiden naar ronde kamerdeuren.

J.K. Rowling heeft deze informatie vrijgegeven in een chatsessie op 30 juli 2007.

Afdelingswapen[bewerken | brontekst bewerken]

Het afdelingswapen van Huffelpuf is een zwarte das op een gele achtergrond. De das is ook het teken van de afdeling en zwart en geel zijn de afdelingskleuren.

Afdelingsspook[bewerken | brontekst bewerken]

De afdelingsgeest is De Dikke Monnik.

Lijst van bekende Huffelpuffers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van Huffelpuffers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Enkele bekende Huffelpuffers: