Portaal:Klassieke muziek/inleiding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het portaal 'Klassieke muziek' is een subportaal van Kunst & Cultuur. Dit portaal bevat allerlei artikelen omtrent de Klassieke muziek, variërend van Barokmuziek tot hedendaagse klassieke muziek en van Gregoriaans tot opera.

Om de actualiteit van dit portaal te bevorderen, wordt eenieder die denkt dit portaal te kunnen verrijken, gevraagd zich daar ook zeker niet voor te schamen. Kijk bijvoorbeeld eens of er nog werken ontbreken van jouw favoriete componist of musicus en schrijf er een artikel over. Aan het portaal werken vele andere schrijvers van artikelen mee die graag wat van elkaar leren. Dit kun je doen door het door jou geschreven artikel te plaatsen onder het kopje "Nieuwe artikelen". De ware pareltjes zijn te vinden onder het kopje etalageartikelen.

Elke week wordt een muziekstuk, een componist, een musicus, een orkest, of een ander onderwerp belicht. Daarnaast vallen er elke week weer nieuwe weetjes te ontdekken.

Het portaal kent veel gebruikers die geïnteresseerden graag de weg wijzen. Vragen kunnen worden gesteld op de overlegpagina.

"Muziek moet nooit het oor beledigen, maar dient de luisteraar te behagen, met andere woorden: muziek moet nooit ophouden muziek te zijn." (Wolfgang Amadeus Mozart)