Portaal:Rock/Album/6

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
In Your Honor is het vijfde studioalbum van rockgroep Foo Fighters, uitgebracht op 13 juni 2005 en één dag later in de Verenigde Staten. Het is het op twee na best verkochte album sinds The Colour and the Shape uit 1997. Dit album bestaat uit twee cd's: de eerste cd bestaat uit rockmuziek en de tweede staat vol met akoestische nummers.

Verschillende nummers op de tweede cd kennen gastoptredens. Zo vulde zangeres Norah Jones de pianopartij in en zong ze op het nummer "Virginia Moon". Joshua Homme van Queens of the Stone Age speelde gitaar op "Razor" als tegenprestatie, nadat Dave Grohl drumde op het QOTSA album Songs for the Deaf. John Paul Jones, bekend als de bassist en toetsenist van Led Zeppelin, vulde de pianopartij in op "Miracle" en speelde mandoline op "Another Round". Dit was volgens Grohl een van de mooiste momenten uit zijn carrière, omdat hij een uitzinnige fan is van hen.

Verder maakte Grohl bekend dat "Friend of a Friend" geschreven was voor zijn vrienden van de band waar hij beroemd mee werd Nirvana, frontman Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. Grohl wil dat In Your Honor het album is waaraan dat de band later herinnerd wordt.