Krist Novoselic

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Krist Novoselic (2008)

Krist Anthony Novoselic (Compton, 16 mei 1965) werd bekend als de bassist van Nirvana. Tevens speelde hij accordeon, wat hij ook liet horen tijdens Nirvana's optreden bij MTV Unplugged.

Zijn ouders, Krist en Maria Novoselić, waren vanuit Kroatië geïmmigreerd, en Krist jr. heeft ook een tijdje bij familieleden in Kroatië gewoond.

Bands na Nirvana[bewerken]

Na de dood van Kurt Cobain in 1994, startte Novoselic de band Sweet 75.

Samen met Jello Biafra van de Dead Kennedys en de voormalige gitarist van Soundgarden, Kim Thayil, speelde hij in de No WTO Combo. Deze band bleef heel kort bij elkaar, van 26 november tot 1 december 1999.

Eyes Adrift werd in 2002 opgericht. Er werd net als bij Sweet 75 maar één album gemaakt en de band stopte in 2003 toen het album een commerciële flop werd.

In november 2006 werd bekendgemaakt dat Novoselic de basgitaar weer op zou pakken om voor de invloedrijke punkband Flipper te gaan spelen, waar hij Bruno DeSmartas verving voor een tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij werd voltijds lid van de band en werkte mee aan hun nieuwe album.[1] Op 22 september 2008 kondigde Novoselic zijn vertrek aan uit de band, als gevolg van huiselijke verplichtingen.[2] Als gevolg daarvan, annuleerde de band het restant van de tour. Rachel Thoele werd vervolgens de vervanger van Novoselic.[3]

Op het album Wasting Light van de Foo Fighters heeft Novoselic het nummer "I Should Have Known" meegespeeld. Dit werd pas bij het verschijnen van het album bekendgemaakt.