Portaal:Toerisme/Uitgelicht/03

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Virtueel toerisme is een vorm van toerisme waarbij men een reis op voorhand plant. Bij deze vorm gaan mensen surfen op het internet of boeken die met reizen te maken hebben, kranten en tijdschriften lezen. Dit alles doet men om uiteindelijk weloverdacht de bestemming van zijn reis vast te leggen en uit te maken wat men wil zien op zijn bestemming.

Het is een economische activiteit die ervoor zorgt dat journalisten, fotografen, geografen en schrijvers tewerkgesteld kunnen worden. Het is ook een activiteit die gerelateerd is met de op de natuur gebaseerde of door mensen geholpen natuurrecreatie, wat ook het avontuurtoerisme inhoudt.

De panoramische en virtuele tours worden vaak gebruikt om een variëteit aan video's en fotografisch materiaal samen te brengen. Het woord panoramisch betekent hier dat het een ononderbroken zicht is. Het is ofwel een serie van foto's of verschillende video's bij elkaar. Toch wordt hierbij meest de eerste vorm gebruikt, een compositie van verschillende panoramafoto's dus.

Lees verder!!