Portaal:Voetbal/Uitgelicht/42

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Goffertstadion (Stadion De Goffert) is een voetbalstadion in de Nederlandse stad Nijmegen. Het is het thuisstadion van voetbalclub N.E.C. Het stadion ligt in het Goffertpark in de wijk Goffert. Zowel het park als het stadion wordt De Goffert genoemd. Het stadion heeft De Bloedkuul als bijnaam.

Het stadion was in het verleden het toneel van verschillende wedstrijden, zoals motorcross, honkbal, schaatsen, windhonden, handballen, atletiek, gymnastiek, rugby, autospeed, baanwielrennen en paardensport. Ook speelden bands als Metallica en AC/DC in het stadion. Sinds 2000 wordt het stadion qua sportaangelegenheden met name gebruikt voor voetbalwedstrijden van N.E.C.. Ook werd de officiële opening van de Nijmeegse Vierdaagse, de Vlaggenparade, tussen 1951 en 2011 in het stadion gehouden.

Het oorspronkelijke stadion werd op 8 juli 1939 geopend door prins Bernhard. In 1944 moest N.E.C. de oude locatie verlaten worden door oorlogsschade, en omdat het terrein een geallieerd legerkamp was geworden. Vanaf het seizoen 1945/46 werd N.E.C. de vaste bespeler van het stadion. (Lees verder)