Goffertpark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goffertpark
Monument ter herinnering aan het werkverschaffingsproject.
Monument ter herinnering aan het werkverschaffingsproject.
Type Stadspark
Locatie Nijmegen
Oppervlakte 83 ha
Opening 1939

Het Goffertpark is een stadspark in in de Nederlandse stad Nijmegen. Het park is vernoemd naar een boerderij, de Goffertboerderij, die nog steeds aan de rand van het park aan de Goffertweg staat. De aanleg van het park was een werkverschaffingsproject en begon in 1935. Het was crisistijd en er heerste grote werkloosheid. Omdat het een werkverschaffingsproject was, mochten er geen machines gebruikt worden en moest al het werk met de hand worden gedaan. Het park was vlak voor de Tweede Wereldoorlog, in 1939, gereed. Het Goffertpark heeft sinds 1952 een oppervlakte van 83 hectare.

De naam Goffert is waarschijnlijk een bijnaam van een van de voormalige bewoners van de Goffertboerderij: de man was nogal grof gebouwd.

Het park heeft een grote speelweide die gebruikt wordt bij evenementen zoals circussen, popconcerten, en muziekfestivals. Zo hebben er in het park grote bands en artiesten opgetreden, zoals The Rolling Stones, Pink Floyd, U2, Bruce Springsteen, Aerosmith, Radiohead, Pearl Jam, Velvet Revolver, AC/DC, Kiss, Muse, KoRn, Coldplay, Black Sabbath, Rammstein, Metallica, Guns N' Roses, Scooter en Red Hot Chili Peppers.

Verder is er een kinderboerderij, rosarium, openluchttheater, een bos en zijn er verschillende vijvers. Aan de rand van het Goffertpark ligt een openluchtzwembad: het Goffertbad. Naast het Goffertbad en tegenover de Goffertboerderij staat de scholengemeenschap Canisius College locatie De Goffert. Ook het thuisstadion van N.E.C. ligt in dit park.

Afbeeldingen[bewerken]

Externe links[bewerken]