Portaal:Voetbal/Uitgelicht/47

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gareth Frank Bale (Cardiff, 16 juli 1989) is een betaald voetballer afkomstig uit Wales die over de gehele linkervleugel kan spelen. Eind augustus 2013 werd hij naar Real Madrid getransfereerd voor een recordbedrag. In mei 2006 debuteerde hij in het Welsh voetbalelftal.

Op 17 april 2006 maakte Gareth Bale op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het profvoetbal voor Southampton FC. Zijn eerste competitiedoelpunt maakte hij op 6 augustus in de wedstrijd tegen Derby County FC. In mei 2007 werd bekend gemaakt dat Bale de overstap zou gaan maken naar Tottenham Hotspur om daar een contract te tekenen dat hem minimaal voor vier jaar aan de club bond. Tottenham Hotspur had 5 miljoen pond over voor de nog 17-jarige voetballer. Hij maakte zijn competitiedebuut voor Tottenham tegen Manchester United FC op 26 augustus 2007.

Tijdens het seizoen 2012/13 kwam de linksbuiten tot een totaal van 21 doelpunten te komen. Met dit aantal eindigde hij op de derde plaats van topscorers in de Premier League. Op 1 september 2013 werd bekend dat Bale een contract had getekend bij het Spaanse Real Madrid. Nieuwsmedia berichtten dat dit vermoedelijk duurste transfer tot dan toe was. Op zaterdag 14 september maakte hij zijn debuut voor de club uit de Spaanse hoofdstad en nam hij meteen het openingsdoelpunt voor zijn rekening in het competitieduel tegen Villarreal CF (2–2). (lees verder)