Presto Studios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Presto Studios, Inc.
Oprichting 1991
Opheffing 2002
Sleutelfiguren Michel Kripalani (CEO)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor Encinitas
Werknemers 45 (2001)
Producten Computerspellen
Industrie Computerspelindustrie
Portaal  Portaalicoon   Economie
Computerspellen

Presto Studios, Inc. was een Amerikaans computerspelontwikkelaar die werd opgericht in 1991. Presto Studios werd het meest bekend om de bekroonde spelserie The Journeyman Project uit 1993.

In augustus 2002 stopte Presto de ontwikkeling van nieuwe spellen na de uitgave van de Xbox-titel Whacked!.

Geschiedenis[bewerken]

Presto Studios werd in 1991 opgericht door acht afgestudeerden van de Universiteit van Californië in San Diego, waaronder directeur Michel Kripalani. Gefascineerd door de wereld van computerspellen werkten ze aan een eerste ontwerp van het spel The Journeyman Project.[1] Dit avonturenspel kwam uit in 1993 en werd een succes. Er kwamen twee vervolgdelen en een remake.

De studio werkte ook in opdracht van andere uitgevers, zoals Bandai, Activision, en Ubisoft.

Dankzij het succes had de studio in 2001 vijfenveertig medewerkers in dienst. In 1996 waren er plannen voor het produceren van speciale effecten voor films, maar deze werden niet gerealiseerd.

Presto Studios stopte in 2002 met de ontwikkeling van toekomstige computerspellen. Hoewel het bedrijf geen schulden had, gaf directeur Kripalani als redenen de stijgende kosten van de productie, felle concurrentie, en de opkomst van spellen voor spelcomputers vergeleken met de markt voor pc-spellen.[2]

Ontwikkelde spellen[bewerken]

Externe links[bewerken]