REC²

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
abcDe titel van deze pagina kan door technische beperkingen van de MediaWiki-software niet juist worden weergegeven. De correcte titel luidt [REC]2.
REC²
Tagline Fear revisited
Regie Jaume Balagueró
Paco Plaza
Producent Julio Fernández
Carlos Fernández
Scenario Jaume Balagueró
Paco Plaza
Manu Díez
Hoofdrollen Jonathan Mellor
Óscar Sánchez Zafra
Ariel Casas
Alejandro Casaseca
Pablo Rosso
Pep Molina
Andrea Ros
Ális Batllori
Pau Poch
Juli Fábregas
Nico Baixas
Javier Botet
Carlos Olalla
Manuela Velasco
Montage Xavi Gimenez
Cinematografie Pablo Rosso
Distributie Magnolia Pictures
Première 2 oktober 2009
Speelduur 85 minutes
Taal Spaans
Land Vlag van Spanje Spanje
Gewonnen prijzen 5
Overige nominaties 3
Voorloper [REC] (2007)
Vervolg REC 3: Genesis (2012)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

[REC]² is een Spaanse horrorfilm uit 2009 onder regie van Jaume Balagueró en Paco Plaza, die samen ook het verhaal schreven. De productie is het vervolg op [REC] uit 2007, die het duo ook samen maakte. Het verhaal van [REC]² gaat verder direct waar het in het eerste deel stopte.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Een arts genaamd dr. Owen en vier leden van een zwaarbewapende speciale eenheid van de politie gaan het hermetisch afgesloten gebouw in. Dr. Owen heeft een bloedmonster nodig van het 'Medeiros meisje', om zo te kunnen werken aan een tegengif voor het virus, dat zich al in het hele gebouw verspreid heeft. Ondertussen hebben drie tieners een ingang in het gebouw gevonden via de kelders.

Uiteindelijk komen de tieners en het groepje van dr. Owen samen. Ook duikt reportster Ángela Vidal weer op. Onder haar leiding gaan ze samen naar de bovenste verdieping om 'het Medeiros meisje' te zoeken voor het tegengif. Ze vinden de geheime kamer in het penthouse als ze erachter komen dat de deur ervan alleen met behulp van de infraroodcamera zichtbaar is. Erachter treffen ze het Medeiros-meisje aan.

Ángela doodt het Medeiros-meisje door haar hoofd eraf te schieten met een geweer. Uiteindelijk blijkt Ángela bezeten en doodt ze iedereen. Ze doet de stem van dr. Owen na door zijn portofoon om uit het gebouw te komen. Ze doet de valse melding dat de dokter ook geïnfecteerd is en achter moet blijven en dat zij de enige is die het heeft overleefd en het gebouw mag verlaten.

Acteurs[bewerken | brontekst bewerken]

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Rec 2 ontving verschillende prijzen, waaronder Gaudi Awards voor 'Beste Montage', 'Beste Make-up', 'Beste Special Effects' en 'Beste Geluid'.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]