Radio10 Magic FM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Radio10
Volledige naam Radio10 Magic FM
Lancering 10 december 1996
Genre(s) nieuws en muziek
Uitzendgebied
Land Suriname
Stad Paramaribo
Uitzendgebied Paramaribo, Nieuw Nickerie en Moengo
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Radio10, voluit Radio10 Magic FM, is een Surinaams radiostation uit Paramaribo. Het is te ontvangen in Paramaribo, Nieuw-Nickerie en Moengo.

Radio10 werd op 10 december 1996 opgericht door Werner Duttenhofen (1944-2013), die zijn ervaring in de omroepwereld opdeed sinds hij in 1963 als omroeper bij Apintie begon en later nog bij de Surinaamse stations ABC en Rapar werkte. Het cijfer tien verwijst naar het aantal commerciële radiostations dat er op het moment van de oprichting in Suriname waren.[1]

Duttenhofen kwam met Radio10 met een voor Suriname vernieuwende formule en veranderde daarmee het Surinaamse radiolandschap. In korte tijd werd het een van de belangrijkste radiostations van het land.[2] Uit een onderzoek uit 2006-07 kwam het station als populairste van Suriname naar voren.[1] De voor Suriname andere programmering bestaat vooral uit een kortere programma's met geregeld opvoedkundige elementen. De zender brengt onafhankelijk nieuws en rustige muziek[3] en richt zich op luisteraars in het algemeen en niet op een van de etnische Surinaamse groepen.[1] Het zendt uit in het Nederlands.