Radio Weesp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Radio Weesp
Volledige naam Stichting Lokale Omroep Weesp
Slagzin Heb je het al gehoord!
Lancering 30 april 1982
Eigenaar Stichting Lokale Omroep Weesp
Uitzendgebied
Land Nederland
Stad Weesp
Uitzendgebied Weesp & Driemond
Frequenties FM 106.5 MHz (ether) & 103.3 MHz (kabel)
[www.radioweesp.nl Website]
Portaal  Portaalicoon   Media

Radio Weesp, ook wel Radio Weesp 106.5 FM is het lokale radiostation van Weesp.

Lokaal is Radio Weesp te beluisteren in de ether op de FM 106.5 MHz, in heel Weesp op de kabel via 103.3 MHz, en wereldwijd via het internet.

Geschiedenis van het station[bewerken]

Radio Weesp startte in 1982. De eerste uitzendingen gingen over de gemeenteraadsverkiezingen en werden gedaan met een tijdelijke zendvergunning. Niet lang daarna volgde de 'echte' zendmachtiging waarmee Radio Weesp (officieel Stichting Lokale Omroep Weesp) één van de eerste legale lokale omroepen van Nederland werd. In 1992 werd met een groot gala in een sporthal het tienjarig bestaan gevierd.

Radio Weesp maakt programma's voor de Weesper gemeenschap. Een nieuwsrubriek en een sportprogramma behoorden dan ook tot het eerste programmastaatje. Het nieuwsprogramma is er nog steeds, het programma klinkt wel anders dan in het verleden. Het sportprogramma is helaas door gebrek aan belangstelling van sporters naar de zender toe verdwenen. Omdat lokale omroepen langzaam plaats moeten maken voor streekomroepen vecht ook radio Weesp voor zijn voortbestaan.

In het jaar 2007 vierde Radio Weesp nog zijn 25-jarig bestaan. Een week lang werd teruggekeken op de geschiedenis van de zender. Dit gebeurde met veel oude fragmenten en een reünie die live op de radio te horen was. Hier waren heel veel oude jocks bij aanwezig die ook in de piratentijd van de zender actief waren.