Raffaella Petrini

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Raffaella Petrini (Rome, 15 januari 1969) is een Italiaanse Franciscaanse non en ambtenaar van de Romeinse Curie.

Ze studeerde politieke wetenschappen aan de Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli in Rome. Ze promoveerde in de sociale wetenschappen aan het Angelicum in Rome.

Ze behaalde ook een Master in organisatiegedrag aan de universiteit van Hartford.

Van 2015 tot 2019 doceerde ze Katholieke Sociale Doctrine en Gezondheidssociologie aan het International Institute for Health Pastoral Theology “Camillianum” in Rome. Sinds 2019 bekleedt zij het lectoraat Welzijnseconomie en Economische Sociologie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Pauselijke Universiteit van Sint Thomas van Aquino ("Angelicum") in Rome.

Vanaf 2005 was ze office manager van kardinaal Luis Antonio Tagle, prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren (ook wel Congregatie voor Zending genoemd).

In 2007 legde ze haar laatste gelofte af en in 2017 werd ze lid van de Algemene Raad van haar geloofsgemeenschap.

Op 4 november 2021 benoemde paus Franciscus haar als eerste vrouw tot secretaris-generaal van de Pauselijke Commissie voor Vaticaanstad. Deze functie kan worden gelijkgesteld aan die van loco-burgemeester van Vaticaanstad. Zij heeft onder andere de politie, de brandweer, de post en de musea in haar portefeuille.[1] Zij was de opvolger van aartsbisschop Fernando Vergez Alzaga.