Reaal (verzekeringsmaatschappij)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Reaal
Hoofdkantoor te Amstelveen
Oprichting 1904, oprichting De Centrale
Eigenaar Athora Netherlands
Hoofdkantoor Burgemeester Rijnderslaan 7
1185 MD Vlag van Nederland Amstelveen
Producten Financiële dienstverlening, verzekeringen,
Website Reaal.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Reaal is een merk van de Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands. Andere belangrijke merken die Athora Netherlands voert, zijn Zwitserleven en ACTIAM.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Reaal biedt service op levensverzekeringen, hypotheken en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Reaal heeft kantoren in Amstelveen en Alkmaar.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Reaal is sinds 1990 actief in Nederland. Reaal vond haar oorsprong in de fusie van diverse vennootschappen die eigendom waren van de vakbeweging, waaronder de verzekeringsmaatschappijen De Centrale en Concordia, de Hollandse Koopmansbank en de Algemene Spaarbank voor Nederland. Tussen 1990 en 1997 groeide Reaal aanzienlijk, onder andere door de overname van Hooge Huys Verzekeringen in 1996. In deze periode loopt een succesvolle campagne met de slogan Foutje, bedankt!. In 1997 fuseerden SNS Bank en REAAL Groep tot SNS REAAL. De diverse bedrijfseenheden van de fusiepartners werden gehergroepeerd en geïntegreerd. Op 1 juli 2014 werden de verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL gebundeld in VIVAT. Op 27 juli 2015 werd VIVAT onderdeel van de Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group Co. Ltd. Op 1 april 2020 werden alle aandelen in VIVAT verkocht aan Athora Netherlands Holding Ltd. en is Reaal onderdeel van Athora Netherlands.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]