Richard Cheese

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Richard Cheese and Lounge Against the Machine

Richard Cheese and Lounge Against the Machine is een Amerikaanse cover band, uit Los Angeles, Californië. De naam van de band is een parodie op rockband Rage Against The Machine. De band speelt voornamelijk covers van populaire rockbands en rappers en geven hier een eigen muzikale draai aan door er een vrolijk jazz- of loungenummer van te maken.

In Nederland hebben ze nog relatief weinig bekendheid, maar in de Verenigde Staten zijn ze vooral bekend van hun cover van Disturbed's Down with the Sickness, uit de horrorfilm Dawn of the Dead uit 2004.

Enkele covers van Richard Cheese zijn: (tussen haakjes de originele artiest)

De band bestaat uit:

Alle bandleden dragen een pseudoniem, die allemaal verwijzen naar een kaassoort. Dit is omdat de bandleden regelmatig verschillen. Het enige constante bandlid is Cheese zelf, die als stand-upcomedian en voice-over artiest door het leven gaat onder zijn eigen naam, Mark Jonathan Davis. Momenteel hebben er al zeven bassisten de positie van Gordon Brie voor zich genomen. Deze plaats is op het moment nog niet ingevuld. Na het vertrek van drummer Buddy Gouda (Charles Byler) in 2004 werd voor een nieuw karakter gekozen, in de persoon van Frank Feta, oftewel Brian Fishler. De rol van Bobby Ricotta wordt momenteel vervuld door Noel Melanio.

De naam Richard Cheese is op zichzelf ook weer een grappig bedoelde verwijzing. De Amerikaanse afkorting van Richard is Dick. Dat betekent dat Richard Cheese ook wel Dick Cheese zou heten; een verwijzing naar smegma.

Discografie[bewerken]

  • Lounge Against the Machine (2000)
  • Tuxicity (2002)
  • I'd Like a Virgin (2004)
  • Aperitif for Destruction (2005)
  • The Sunny Side of the Moon: The Best of Richard Cheese (2006)
  • Viva la Vodka" (2009)

Externe links[bewerken]