Robot Monster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robot Monster
Tagline Moon monsters launch attack against Earth! How can science meet the menace of astral assassins? New Science Fiction Thrills!
Regie Phil Tucker
Producent Producer:
Phil Tucker
Executive Producer:
Al Zimbalist
Scenario Wyott Ordung
Hoofdrollen George Nader
Claudia Barrett
Selena Royle
John Mylong
Gregory Moffett
Pamela Paulson
George Barrows
Muziek Elmer Bernstein
Montage Bruce Schoengarth
Merrill White
Cinematografie Jack Greenhalgh
Distributie Astor Pictures Corporation
Première 10 juni 1953
Speelduur 66 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 16.000,-
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Robot Monster is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1953. De film is opgenomen in 3-D. De regie was in handen van Phil Tucker.

Net als de bekendere "Plan 9 from Outer Space" staat de film bekend als een film die “zo slecht is, dat het goed is”. Tevens heeft de film de twijfelachtige eer bekend te staan als een van de slechtste films ooit. Vooral de plot en de goedkope special effects hebben de film in de loop der jaren een cultstatus gegeven.

Synopsis[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De slechte alien "Ro-Man" heeft vrijwel alle mensen uitgemoord op 8 na. De overlevenden, waaronder een familie van vijf mensen, een wetenschapper en twee mannen waar enkel over gesproken wordt, vluchten naar een platform dat rond de aarde zweeft. Allemaal zijn ze immuun geworden voor de doodsstraal waarmee Ro-Man zijn slachtoffers doodt. Deze immuniteit is een bijeffect van een antibioticum gemaakt door de wetenschapper.

Ro-Man wil ook deze acht uitmoorden om zijn invasie van de aarde te voltooien. Hij wordt echter gehinderd in zijn missie door het feit dat hij gevoelens krijgt voor Alice, de oudste dochter van de familie. Hij weigert uiteindelijk haar te doden, waardoor de grote leider van de aliens persoonlijk de klus komt afmaken.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Nader, George George Nader Roy
Barrett, Claudia Claudia Barrett Alice
Royle, Selena Selena Royle Mother
Mylong, John John Mylong The Professor
Moffett, Gregory Gregory Moffett Johnny
Paulson, Pamela Pamela Paulson Carla
Barrows, George George Barrows Ro-Man the Monster

Achtergrond[bewerken]

Productie[bewerken]

Schrijver/regisseur Phil Tucker maakte de film in vier dagen tijd met een budget van ongeveer 16.000 dollar. De plot van de film is gelijk aan die van Invaders from Mars, een film die een maand eerder werd uitgebracht. De film bracht ongeveer $1.000.000 op bij de originele uitgave.

De film werd opgenomen in Bronson Canyon. De soundtrack werd gecomponeerd door Elmer Bernstein, die ook muziek componeerde voor Cat Women of the Moon. Voor de special effects werd vooral oud beeldmateriaal gebruikt uit de films One Million B.C., Lost Continent, en Flight to Mars.

De film werd oorspronkelijk uitgebracht samen met de korte 3D film "Stardust in Your Eyes".

Vanwege het lage budget kon Phil Tucker geen realistisch robotkostuum laten maken. Daarom paste hij een oud gorillapak van zijn vriend George Barrows wat aan.

Referenties in popcultuur[bewerken]

Externe links[bewerken]