Roxanna Detering

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Roxanna Detering
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Roxanna Detering
Geboortedatum 1987
Geboorteland Nederland
Sportieve informatie
Discipline korfbal
Club Vlag van Nederland Koog Zaandijk (1994-2012)
Carrière-einde 2012
Portaal  Portaalicoon   Sport

Roxanna Detering (1987) is een Nederlands voormalig korfbalster. Ze speelde haar korfbalcarrière bij Koog Zaandijk. Ze was in seizoen 2009-2010 de vrouwelijke topscoorder in de Korfbal League. Ze werd met KZ 3 keer Nederlands kampioen in de Korfbal League, won 1 maal de Ereklasse veldkorfbal titel en 2 keer de Europacup. Ook speelde zij voor Oranje, waarmee ze goud won op 3 toernooien. Ze stopte in 2012.

Koog Zaandijk[bewerken | brontekst bewerken]

Detering speelde haar volledige korfbalcarrière bij Koog Zaandijk. Ze begon op achtjarige leeftijd en vanaf 2004 maakte ze deel uit van de selectie van KZ.

Zo maakte zij de promotie mee waarin KZ promoveerde naar de Korfbal League in 2006. Op dat moment kreeg KZ versterking in de selectie van onder andere Tim Bakker en Erik de Vries en deed de club meteen mee voor de prijzen.

In het tweede seizoen van KZ in de Korfbal League won het de finale in Ahoy en was het voor de eerste keer in de clubgeschiedenis Nederlands kampioen.

In seizoen 2009-2010 werd Detering de vrouwelijke topscoorder van de Korfbal League. Uiteindelijke speelde Detering 7 seizoenen in de Korfbal League. In die 7 jaar werd ze 3 keer landskampioen in de zaal, 1 keer op het veld en won ze 2 keer de Europacup.

Ze stopte in 2012 op 26-jarige leeftijd.

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Naam KL seizoenen Wedstrijden Goals Gemiddeld
Roxanna Detering 7 145 440 3,0

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

Detering speelde al eerder in het oranje, want ze was speelster van Jong Oranje. Van 2009 t/m 2012 was ze een onderdeel van het Grote Oranje. Zo won ze namens Nederland goud op de volgende toernooien:

Uiteindelijk speelde Detering 22 officiële interlands.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]