Sami Souguir

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Sami Souguir (Gent, 1975) is een Vlaams ambtenaar en Algemeen Directeur van het Vlaams Agentschap voor Binnenlands Bestuur (ABB).

Biografie[bewerken]

Souguir volgde humaniora in het Instituut van Gent en studeerde politieke wetenschappen, optie internationale betrekkingen, aan de Universiteit Gent. Hij behaalde er tevens een master in het Europees recht. Hij was kabinetsadviseur Buitenlands Beleid en Buitenlandse Handel bij Vlaams minister Jaak Gabriëls en Patricia Ceysens, adjunct-kabinetschef Inburgering en Stedenbeleid bij Vlaams minister Marino Keulen. Hierna werd hij algemeen directeur van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur van het Vlaams Ministerie voor Bestuurszaken. In 2012 werd hij door Vlaams vice-minister president en minister van Inburgering Geert Bourgeois aangesteld als veranderingsmanager voor het uittekenen en begeleiden van de hervorming van de integratiesector in Vlaanderen.[1]

Politieke loopbaan[bewerken]

Souguir is sinds 2007 gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor Open Vld in Gent. Van 2009 tot 2012 was hij tevens voorzitter van de raad van bestuur van distributienetbeheerder Imewo.

Externe links[bewerken]