Christophe Peeters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Christophe Peeters

Christophe Peeters (Gent, 3 oktober 1974) is een Belgisch politicus voor de Open Vlaamse Liberalen en Democraten (Open Vld). Hij is als Gents schepen bevoegd voor Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie.

Op 20-jarige leeftijd kwam hij als jongste raadslid in de geschiedenis van stad Gent in de gemeenteraad. In 2000 volgde hij Guy Serraes op als schepen van Personeelsbeleid & Informatica en werd zo verantwoordelijk voor meer dan 4500 Gentse ambtenaren. Na 2 jaar als fractievoorzitter werd hij in december 2002 opnieuw schepen, ditmaal bevoegd voor Financiën, Facility Management en Sport.

Na het ontslag van Sas Van Rouveroij in september 2009 nam Christophe Peeters de belangrijke portefeuille Haven voor zijn rekening, dit bovenop zijn bevoegdheden Financiën, Facility Management en Sport. Sinds 2013 is hij schepen van Financiën, Feestelijkheden, Middenstand en Innovatie. In februari 2017 kwam hij in opspraak in het Publipart-schandaal. Ondanks de grote druk wegens dit schandaal, weigerde hij ontslag te nemen als schepen. [1]

Externe link[bewerken]