San Bos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
San Bos
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 3 april 1965
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Onderscheidingen Nieuw Proza Prijs (2015)
Dbnl-profiel
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

San Bos (3 april 1965) is een Nederlands schrijfster van korte verhalen.[1]

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

San Bos-Klooster groeide op in een katholiek gezin in Haarlem. Een deel van haar jeugd bracht ze door op het binnenvaartschip Amstel VIII. Haar vader was scheepstimmerman en had zijn werkplaats in het ruim. Haar moeder kwam uit Antwerpen, waardoor ze nog altijd een binding heeft met Vlaanderen en haar familie daar. Als jongste van vier kinderen vond ze het fijn dat er niet zo op haar gelet werd en ze in haar eigen fantasiewereld kon op gaan. Barbie, Ken en Skipper waren haar eerste personages. In de zesde klas van de Montessorischool De Wilgenhoek schreef en regisseerde zij het afscheidstoneelstuk.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Haar eerste verhaal 'Ramen lappen' verscheen in het dagblad Trouw en werd later opgenomen in de bundel 'Ware verhalen' van Uitgeverij De Geus, samengesteld door Ton Rozeman.

San Bos heeft o.a. gepubliceerd in De Revisor, KortVerhaal, NRC Handelsblad, Trouw, Ballustrada, Bulkboek, Schrijven Magazine en VPRO's Duizendwoorden. Ook was zij redacteur/gastblogger voor shortstory.nu, en verhalenschrijven.nl.

In 2015 debuteerde ze met de verhalenbundel Je moet wat bij Nieuw Amsterdam (uitgeverij) en won ze de Nieuw Proza Prijs voor haar verhaal 'Klein Naturalis'.[2]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]