Naar inhoud springen

San Nicola

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
San Nicola
Eiland van Italië
San Nicola (Italië)
San Nicola
Locatie
Locatie
Land Italië
Eilandengroep Tremitische Eilanden
Locatie Adriatische Zee
Coördinaten 42° 7′ NB, 15° 29′ OL
Algemeen
Oppervlakte 0,42 km²
Inwoners 170
Hoofdplaats San Nicola di Tremiti
Omtrek 3,7 km
Lengte 1,6 km
Breedte 0,45 km
Hoogste punt 75 m
Detailkaart
San Nicola (Apulië)
San Nicola
Locatie in Apulië
Foto's
San Nicola gezien vanaf San Domino
San Nicola gezien vanaf San Domino
Portaal  Portaalicoon   Italië

San Nicola is een van de vijf eilanden van de archipel van de Tremitische Eilanden die in het centrale deel van de Adriatische Zee ligt. De vijf eilanden vormen samen een gemeenten en maken deel uit van de Apulische provincie Foggia.

Het is op historisch, religieus en administratief vlak het belangrijkste eiland van de archipel. San Nicola is het enige eiland dat het gehele jaar bewoond is; de bevolking woont voornamelijk in het zuidelijke gedeelte. Hier komen ook de boten uit onder meer Ortona, Termoli en Vasto aan. Op het eiland is het gemeentehuis, postkantoor en eerste hulppost gevestigd.

In de 7e eeuw werd het eiland van defensiewerken voorzien. De benedictijnen die later arriveerden, bouwden de vesting om in een klooster. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was op het eiland een strafkolonie gevestigd. Hier werden onder meer de politieke tegenstanders van Mussolini gevangen gehouden.

In het zuivere water rondom het eiland komen veel vissoorten voor waaronder de wiervis, zaagbaars en tandvis. De wateren waarin de archipel ligt heeft in 1989 de status van maritiem natuurreservaat gekregen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]