Sandra Hermanus-Schröder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sandra Hermanus-Schröder
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 12 februari 1963
Geboorteplaats Den Helder
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederlands
Kerkelijke functie
Kerkgenootschap Protestantse Kerk in Nederland
Ambt predikant
Ander ambt geestelijk verzorger
Kerkelijke loopbaan
2020-heden Predikant
Website
Portaal  Portaalicoon   Christendom

S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder (Den Helder, 12 februari 1963) is theoloog en predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd en studie[bewerken | brontekst bewerken]

Hermanus-Schröder werd geboren in Den Helder. Op haar vijftiende verhuisde ze naar Zoetermeer en bezocht het Erasmus College. Ze is in 1990 afgestudeerd aan de Faculteit Godgeleerdheid Rijksuniversiteit Leiden en in 2013 aan de Protestantse Theologische Universiteit Utrecht/Groningen, specialisme: Master Predikant-geestelijk verzorger. Sinds 2020 is ze geordineerd als predikant met bijzondere opdracht.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Hermanus-Schröder heeft 30 jaar ervaring in het onderwijs: vanaf begin jaren '90 eerst in het Algemeen Voortgezet Onderwijs (indertijd: Westland-Zuid, Vlaardingen), en tot eind 2020 als opleidingsdocent en docent Levensbeschouwing: eerst aan het Albeda College in Rotterdam en daarna aan de Hogeschool Inholland.

In 2015 staat ze samen met anderen aan de wieg van stichting Vegan Church. Deze stichting - dit platform - verbindt de compassievolle werelden van "vegan lifetsyle" en "christian lifestyle" met elkaar [1]. In 2020 publiceerde ze samen met Maaike Hartog en Nienke van Ittersum Dier & Evangelie: theologie voor dierenrechten. In deze publicatie staat het gedachtegoed van Rev. Prof. Dr. Andrew Linzey centraal.[2]

Hermanus-Schröder heeft zich sinds 2016 bekwaamd in persoonlijke uitvaartbegeleiding: het - samen met de familie en/of vrienden - ontwerpen en (bege)leiden van een passende ceremonie of een dankdienst voor het leven. Een persoonlijke afscheidsceremonie met een combinatie van zowel christelijke als niet-kerkelijke elementen is haar specialiteit.

Tussen 2012-2013 en 2019-2022 heeft Hermanus-Schröder hulpdiensten verricht m.b.t. pastoraat en eredienst voor de POR (Zoetermeerse samenwerking tussen Pelgrimskerk, Oase en Regenboog): deze wijkgemeenten zijn in 2022 samen gegaan als Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Zuid.

Vanaf 2020 is ze werkzaam in de zorg als geestelijk verzorger en predikant met bijzondere opdracht. Doelgroep is ouderen, o.a. met dementieel syndroom, eerst bij Cardia in Zoetermeer. En op dit moment is ze werkzaam voor Florence in Den Haag. Vanwege haar grote kennis over "de wondere wereld van geloven en dementie" coacht en traint ze mantelzorgers en vrijwilligers om met een meer ontspannen blik en innerlijke houding met hun dierbaren (met dementie) om te gaan.

Publicatie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]