Seanchai Sor Kingstar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Saenchai Sinbimuaythai

Saenchai Sinbimuaythai aka Seanchai Sor Kingstar (Maha Sarakham, Thailand, 30 juli 1980) is een professionele Thaibokser. Geboren in het arme noordoosten van Thailand, waar het grote deel van de bevolking met weinig toekomstperspectief op de rijstvelden werkt, zoals vele Thaise jongens, begon Suphachai Saenpong op zijn 6e met het trainen van Muay Thai (thaiboksen) om vervolgens voor geld wedstrijden te vechten. Hij maakte zijn weg naar het mekka van het Muay Thai; het Lumpini stadium in Bangkok. Hier vocht hij vele wedstrijden op het hoogste niveau van de wereld en is in drie gewichtsklassen kampioen geworden: 52 kg, 53 kg en 59 kg. Ook heeft hij in 1999 de "Fighter of the year"-award gekregen. Suphachai Saenpong staat beter bekend als "Seanchai Sor Kingstar", de naam waaronder hij vecht.

Hij staat bekend om zijn 'Cartwheel kick', waarbij hij een trap maakt tijdens een radslag. Ook gebruikt hij diverse gesprongen technieken en gebruikt hij veegtechnieken tegen zijn tegenstanders. Hij wordt in 2009 gezien als de een van de beste vechters in zijn gewichtsklasse en moet bij wedstrijden vaak lichter wegen dan zijn tegenstanders om de wedstrijd spannender te houden. Dit is omdat er in Thailand veel gegokt wordt op Muay Thai wedstrijden, en anders zijn de uitslagen te makkelijk te voorspellen. [bron?]

Op 30 november 2008 was Seanchai Sor Kingstar in Nederland te zien op het SLAMM!-gala in het Topsportcentrum Almere. Hier vocht hij tegen Rachid Belaini en won de partij na 5 rondes op punten. Seanchai is met zijn 29 jaar oud voor een Thaibokser en zal waarschijnlijk niet al te lang meer wedstrijden vechten. Hij heeft inmiddels ook zijn eigen trainingskamp in Bangkok: Dr. Seanchai Muay Thai Gym, bij het '13 Coins Resort'.

Statistieken in 2009[bewerken]

  • Lengte: 170 cm
  • Gewicht: +- 56 kilo
  • Wedstrijden: 220+ gewonnen, 52 verloren en 2 onbeslist
  • Stand: rechtsvoor