Seth Meyers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Seth Meyers

Seth Adam Meyers (Bedford (New Hampshire), 28 december 1973) is een Amerikaans komiek en acteur. Hij behoort sinds september 2001 tot de vaste cast van het komedieprogramma Saturday Night Live, waarvoor hij sinds januari 2005 ook als schrijver werkt en sinds december van datzelfde jaar als hoofd-schrijver. Samen met de hele cast werd hij in zowel 2008 als 2009 genomineerd voor een Emmy Award en won hij in zowel 2007, 2009 als 2010 daadwerkelijk een Writers Guild of America Award.

Voordat hij Saturday Night Live presenteerde, was Meyers eind jaren 90 een aantal jaar werkzaam als acteur en schrijver bij het Engelstalige improvisatiecomedygezelschap Boom Chicago in Amsterdam. Meyers twee jaar jongere broer Josh Meyers, eveneens actief als komiek en acteur, was in die tijd ook een cast member van Boom Chicago.

Meyers kwam oorspronkelijk bij Saturday Night Live als imitator. Nadat Tina Fey het programma in 2006 verliet, werd hij de nieuwe partner van Amy Poehler voor het segment Weekend Update, waarin het nieuws kort op satirische wijze wordt doorgenomen. Nadat Poehler in december 2008 het programma ook verliet, presenteerde Meyers Weekend Update alleen. Sinds 2013 deed hij dit samen met Cecily Strong.

Meyers verliet Saturday Night Live in 2014 om presentator te worden van Late Night with Seth Meyers, als opvolger van Late Night with Jimmy Fallon. Deze mogelijkheid kwam op zijn pad doordat Jimmy Fallon naar The Tonight Show vertrok om daar Jay Leno op te volgen..

Filmografie[bewerken]

Televisieseries[bewerken]