Shawn Wayans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-09-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Shawn Wayans
Shawn Wayans in 2004
Shawn Wayans in 2004
Algemene informatie
Volledige naam Shawn M. Wayans
Geboren 19 januari 1971
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1987 - heden
Beroep acteur, komiek
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Shawn Wayans (New York City, 19 januari 1971) is een Amerikaans komisch acteur. Hij komt uit een gezin van tien kinderen, van wie er buiten hem nog vier bekend zijn, Keenen Ivory, Marlon, Damon en Kim.

Levensloop[bewerken]

Shawn Wayans groeide op in New York en is de op één na jongste van de tien kinderen van Howell en Elvira Wayans. Hij maakte zijn debuut in de film I'm gonna get you sucka, die door zijn broer Keenen Ivory geschreven werd. Van 1990 tot 1994 speelde hij in het sketchprogramma In Living Color.

In 1995 kreeg hij samen met broer Marlon zijn eigen sitcom, The Wayans Bros, die vijf seizoenen liep. In 1996 speelde hij de hoofdrol in de film Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood. In 2000 speelde hij samen met Marlon in de film Scary Movie, die een succes werd. Hij speelde een verdoken homo en speelde die rol opnieuw in de sequel in 2001.

In 2004 speelde hij opnieuw met zijn broer Marlon, dit keer in de film White Chicks waarvan hij ook aan het scenario meeschreef. In 2006 maakte hij de comedy Little Man, wederom met Marlon en onder regie van Keenen Ivory.

Externe link[bewerken]