SheepShaver

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SheepShaver
SheepShaver
Ontwikkelaar Christian Bauer en Gwenole Beauchesne
Recentste versie 2.3pre 
(14 mei 2006)
Status Licht actief
Besturingssysteem Windows, Mac OS X, Linux en BeOS
Geschreven in C en C++
Categorie Emulator
Licentie GPL
Versiebeheer github.com
Website (en) Projectpagina
Portaal  Portaalicoon   Informatica
Vrije software

SheepShaver is een PowerPC(G4) Macintosh-emulator, die het mogelijk maakt Mac OS (versies 7.5.x tot en met 9.0.4) te installeren in BeOS (PowerPC-versies 4 en 5), Linux, Windows (Windows 98+) en Mac OS X (PowerPC- en Intel-versies). Aangezien een memory management unit (MMU) niet wordt geëmuleerd (vanwege de te verwachten snelheidsimpact) is het niet mogelijk Mac OS-versies hoger dan 9.0.4 te gebruiken.

Het programma is te vergelijken met VirtualBox en biedt Macintosh-gebruikers een alternatief voor de niet meer ondersteunde "Classic" omgeving in Mac OS X Snow Leopard en Lion. Het is vrijgegeven onder de GPL, waardoor het vrije software en opensourcesoftware is.

SheepShaver emuleert onder andere de volgende Macintosh-hardware: G4-processor, cd-romlezer, ethernet, kleurenbeeldscherm en geluid (in cd-kwaliteit). Het programma maakt het mogelijk data uit te wisselen met het gastsysteem via het plakbord en via toegang tot een gedeelde map of schijf.

SheepShaver wordt niet langer ontwikkeld door de oorspronkelijke ontwikkelaars. Nieuwe versies, die kleine problemen verhelpen en SheepShaver geschikt maken voor nieuwe versies van gastsystemen, worden via emaculation.com aangeboden.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]