Sjabloon:Hoofdpagina - wist je dat 16 april

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Great American Biotic Interchange

  • ... een ongeluk met een taxi bij Bath op 16 april 1960 het leven kostte aan de zanger Eddie Cochran en zijn collega Gene Vincent levenslang invalide maakte, terwijl Tony Sheridan de dans ontsprong, omdat ze hem niet mee hadden willen nemen?
  • ... de latere zanger Dave Dee als politieagent in opleiding als een van de eersten ter plaatse was bij het bovengenoemde ongeluk?
  • ... Noord- en Zuid-Amerika 3 miljoen jaar geleden door de Landengte van Panama met elkaar verbonden raakten, waardoor de Great American Biotic Interchange kon plaatsvinden?
  • ... een sinds 1928 verloren gewaand schilderij van Róbert Berény in 2009 terug werd gevonden toen een kunsthistoricus met zijn dochtertje naar Stuart Little keek?
  • ... Vliegbasis Deelen door Duitse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog is omgebouwd tot het destijds grootste Nederlandse vliegveld?
Sjabloondocumentatie​

De 5 weetjes op deze dagpagina zijn bedoeld voor het jaar 2015. De weetjes komen uit het Wikiproject Wist je dat. Als je deze weetjes aanpast, pas ze dan ook aan op de lijsten van het project. De weetjes komen uit de volgende lijsten:

Update door: Heinonlein