Sjabloon:Uitgelicht Oktoberfest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oktoberfest Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München. Het begint halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan zes miljoen mensen bezocht. Het vindt plaats op de Theresienwiese, een terrein in het centrum van München dat speciaal voor het Oktoberfest is ingericht.

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van kroonprins Lodewijk van Beieren en prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. Het 176e Oktoberfest begint op zaterdag 19 september en eindigt op zondag 4 oktober 2009.

Het festival bestaat voornamelijk uit een grote kermis en veertien grote biertenten. De grootste tent biedt plaats aan ca. 10.000 mensen. Het is wettelijk vastgelegd dat tijdens het Oktoberfest alleen in München gebrouwen bier geschonken mag worden. Het bier wordt ook vaak alleen geserveerd in een Maß, een bierpul van een liter. Traditiegetrouw gaan de mannen gekleed in Lederhosen en de vrouwen in Dirndls. (Lees verder)