Skylanders (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Skylanders
Ontwikkelaar(s) Toys For Bob
n-Space
Beenox
Uitgever(s) Activision
Square Enix (Japan)
Genre(s) Platformspel, rollenspel
Platform(s) iOS, Nintendo 3DS, PlayStation 3, Wii, Wii U, Windows, Xbox 360, Xbox One
Navigatie
Eerste spel Skylanders: Spyro's Adventure
(13 oktober 2011)
Laatste spel Skylanders: Imaginators
(13 oktober 2016)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Skylanders is een computerspelserie uitgegeven door Activision. De spellen worden gespeeld door het plaatsen van figuren op de 'Portal of Power', een apparaat dat de code van een figuur uitleest door middel van NFC (Near field communication) en daarmee het figuur 'importeert' in het spel als een speelbaar personage. In de eerste drie spellen die uitkwamen in de serie zijn er acht elementaire categorieën waartoe een figuur, die bekendstaat als een Skylander, kan behoren: aarde, lucht, vuur, magie, water, leven, tech en ondood. Sinds de introductie van het vierde spel, Trap Team, zijn er twee elementaire categorieën toegevoegd: licht en duister.

In aanvulling op de standaard Skylanders, zijn er varianten (bijvoorbeeld "Dark Spyro" voor Skylanders: Spyro's Adventure en "Punch Pop Fizz" voor Skylanders: Giants), "legendarische" varianten en de 'sidekick' Skylanders uitgebracht. Het tweede spel (Skylanders: Giants) introduceerde de "Giants" (grotere figuren), serie 2-versies van de terugkerende figuren en "lightcore" figuren (die gedeeltelijk oplichten als ze op de portal gezet worden). Het derde spel van de serie, Skylanders: Swap Force, introduceerde onder andere de "Swap Force"figuren met de mogelijkheid om de bovenste en onderste helft van het figuur van elkaar te scheiden en op een andere helft van een Swap Forcefiguur te plaatsen, om zodoende meerdere nieuwe speelbare personages te creëren.

Skylanders: Trap Team, het vierde spel van de serie, werd officieel aangekondigd op 23 april 2014, op de officiële Skylanders Facebookpagina met een trailer, en werd uitgebracht op 2 oktober 2014 in Australië, Noord-Amerika (5 oktober) en Europa (10 oktober) volgden later. Dit vierde spel in de serie introduceerde de 'Trap Master Skylanders', personages die grote wapens gemaakt van kristal hanteren, en vallen die het mogelijk maken om vijanden in vast te leggen, om deze daarna in het spel te spelen als speelbaar personage.

Verkoop[bewerken]

Tot aan februari 2015 heeft de Skylandersserie meer dan 3 miljard Amerikaanse dollar aan omzet opgeleverd. Hiermee staat de serie in de top 20 van bestverkopende computerspel-franchises ooit.[1]

Innovatie[bewerken]

De eerste versie van het spel, Skylanders: Spyro's Adventure was het eerste videospel met het zogenaamde 'Toys to life'-concept, waarbij verschillende apart verkrijgbare figuren te spelen zijn als personage in het spel. Een spel dat op dit concept van de Skylandersformule inhaakte, was Disney Infinity.

Spelversies en jaar van uitgifte[bewerken]