Sleutelstad FM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sleutelstad Media)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sleutelstad FM
Sleutelstad (in de studio, 2022)
Lancering 6 december 2005
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Stad Leiden
Uitzendgebied Leiden en omstreken
Frequenties (FM) (ether) 99.6 FM (kabel) 102.4 FM
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Sleutelstad is sinds december 2018, onder de vlag van de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei), de lokale omroep voor de stad Leiden en richt zich via radio, tv, online en sociale media ook op de buurgemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Redactie Sleutelstad (2022)

Sleutelstad.nl ging in maart 2002 van start als Leidse nieuwssite. Enkele jaren later kwam daar ook een radiozender bij. Het radiostation zond sinds 6 december 2005 uit via 93.7 FM in de ether en sinds 14 mei 2007 ook via de 102.4 kabel in de regio Holland Rijnland. In mei 2012 ging de live radioprogrammering van start met een grote regionale radioreünie op Bevrijdingsdag. Daaraan werkten tientallen oud-medewerkers van de lokale omroep in Leiden mee. Daaronder ook inmiddels landelijk bekende radiomakers als Bart Arens, Marcel Barendse, Rachid Finge, Olivier Bakker en anderen.

In 2019 verhuisde de omroep naar het huidige onderkomen in het bedrijvencentrum Tieleman & Dros aan de Middelstegracht. Van daaruit worden sinds 2020 ook televisie-uitzendingen gemaakt en brengt de omroep een, zoals dat heet, Lokaal Toereikend Media Aanbod.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]