Rachid Finge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beluister

(info)
Rachid Finge
Finge tijdens de lancering van NPO Backstage (2015)
Finge tijdens de lancering van NPO Backstage (2015)
Achtergrondinformatie
Geboren 2 januari 1986
Geboorteplaats Leiden
Beroep journalist, nieuwslezer
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Rachid Finge (Leiden, 2 januari 1986) is een voormalig Nederlandse journalist en nieuwslezer.

Als 11-jarige ging Rachid Finge aan de slag bij de lokale omroep Holland Centraal.[1][2] Hij bleef elf jaar aan de omroep verbonden, onder andere tijdens zijn middelbareschooltijd aan het Stedelijk Gymnasium Leiden en zette er zijn eerste stappen als nieuwslezer. Bovendien was Finge twee jaar lang redacteur bij de Leidse nieuwssite Sleutelstad.nl. Zijn eerste betaalde radiobaan kreeg Rachid Finge toen hij in 2004 technicus werd bij BNR Nieuwsradio. Daar werkte hij tot eind 2006 terwijl hij in 2005 ook redacteur werd bij NOS Radio en Teletekst.

In februari 2006 maakte Finge zijn debuut als NOS-nieuwslezer op 3FM toen een invaller werd gezocht voor Peter de Vries, die zijn stem was kwijtgeraakt. Finge werkte sinds 1 mei 2011 bij NOS op 3. Medio 2016 trad hij in dienst bij Google Nederland.

Buiten radio en journalistiek is Finge actief in jongerenparticipatie en ICT. Zo is hij trainer bij het Nationaal Jeugddebat, een project van de Nationale Jeugdraad. Hij bereidt 150 jongeren voor die in het jaarlijkse jeugddebat in de Tweede Kamer debatteren met bewindslieden uit het kabinet. Ook werkte hij via een vertaalbureau als linguistic tester voor softwarebedrijven als Electronic Arts en Adobe Systems.

Finge studeerde Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen[3].

Externe link[bewerken]