NOS op 3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NOS op 3
NOS op 3.png
Genre Nieuwsprogramma
Speelduur Tv: ca. 10 minuten
Radio: ca. 3 minuten
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 8 januari 2007
Netwerk of omroep Publieke Omroep
Zender NPO 3 (nieuwsupdate) en 3FM (6.00 uur - 23.00 uur)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

NOS op 3 is een televisie- en radioprogramma van de NOS.

Het programma is een korte nieuwsuitzending gericht op een publiek van 18 tot 50 jaar. De tv-versie wordt sinds 8 januari 2007 op werkdagen uitgezonden op de publieke zender Nederland 3 onder de naam NOS Journaal op 3. De radioversie is op werkdagen te horen op 3FM en FunX, voorheen onder de naam 3FM Nieuws en NOS Headlines. Vanaf mei 2011 zijn beide programma's samen gegaan tot NOS op 3. In de zomer van 2015 stopte de NOS met de late uitzending. [1]

Televisie[bewerken]

Het journaal werd toen op 18 juni 2012 gepresenteerd vanuit dezelfde studio als waar de NOS ook de dagbulletins vanuit uitzendt. Daarvoor werd NOS op 3 uitgezonden vanuit de regieruimte van Studio 8, maar sinds het najaar van 2014 wordt het weer in de regieruimte uitgezonden. Dit bulletin van NOS op 3 duurt ongeveer 7 tot 10 minuten en is van maandag tot en met vrijdag om 22.30 te zien op Nederland 3. Als er voetbal is kan de uitzending later beginnen.

Het journaal heeft een eigen leader, grafische vormgeving, tempo en onderwerpkeuze. De uitzending begint met de datum en de dag, daarna volgt een overzicht van het belangrijkste nieuws van die dag in 60 seconden. Verder is er plaats voor één of twee wat grotere items. Eén ervan is een reportage. Er wordt afgesloten met een triviaal bericht; een veelal grappige gebeurtenis die kort genoemd wordt. Er is geen weerbericht.

De uitzendingen worden gepresenteerd door Biem Buijs, Mustafa Marghadi en Anic van Damme. Tijdens het zwangerschapsverlof van Anic van Damme wordt ze in de zomer van 2015 vervangen door Hilde Bouwman.

In 2015 stopt de late uitzending en worden er alleen maar flitsbulletins tussen de normale uitzendingen uitgezonden.

Radio[bewerken]

De NOS op 3-radioredactie is gesitueerd bij de uitzendstudio van 3FM en verzorgt alle nieuwsuitzendingen van 6.30 uur tot en met 23.00 uur op 3FM. Reguliere uitzendingen duren circa twee tot drie minuten. Om 13.00 en 18.00 uur duurt de uitzending 5 minuten en is er plek voor langere reportages. Per dag zijn twee radioverslaggevers op pad om hiervoor verslag te doen. Aanvullend aan de uitzendingen is er file-informatie van de ANWB.

NOS op 3 heeft ieder uur een nieuwsbulletin (in het programma GIEL, in Frank ♥ en om 18.30 uur in Dit is Domien op het halve uur). De uitzendingen kunnen ook achteraf opnieuw worden beluisterd via Uitzending Gemist. De nieuwsbulletins van NOS op 3 worden ook uitgezonden op de urbanzender van de publieke omroep, FunX, en op BNN.fm. Bij grote evenementen en belangrijke nieuwsgebeurtenissen maakt NOS op 3 extra uitzendingen of breekt in tijdens de reguliere uitzendingen van 3FM.

Sinds een tijdje is het ook mogelijk voor de lokale omroep om de bulletins te downloaden en ze op de hele uren uit te zenden. Eerste afnemer was Studio040.

Internet en teletekst[bewerken]

De NOS op 3 tekstredactie schrijft alle nieuwsberichten voor de website www.nosop3.nl en teletekstpagina 401.

Huidige presentatoren[bewerken]

Tv[bewerken]

Radio[bewerken]

Oud-presentatoren[bewerken]

Tv[bewerken]

Radio[bewerken]

Meer info[bewerken]

Externe link[bewerken]