René van Brakel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

René van Brakel (Nuenen, 22 september 1975) is als hoofdredacteur werkzaam bij EenVandaag.

Van Brakel begon begin jaren negentig bij de lokale zender Radio Decibel in Nuenen. Tijdens zijn studie aan de School van Journalistiek in Tilburg kwam hij als stagiair in 1997 in aanraking met de radio bij de regionale zender Omroep Brabant als nieuwslezer. Op 2 februari 2002 is hij voor het eerst te zien in het actualiteitenprogramma Brabant Nieuws, dat ook op Omroep Brabant wordt uitgezonden. In datzelfde jaar wint hij de Ilse Wesselprijs voor jonge talentvolle radiopresentatoren tot 30 jaar.

NOS[bewerken]

Begin 2008 stapte hij over naar de NOS, waar hij al als redacteur werkte. Naast redactiewerk werd van Brakel nu ook nieuwslezer op de radio. Daarmee kwam er na 10 jaar een einde aan zijn carrière bij Omroep Brabant, waar hij een vast gezicht was van Brabant Nieuws. Eind 2008 werd René een van de presentatoren van het NOS op 3, sinds de zomer van 2012 gecombineerd met inval-werkzaamheden voor het NOS Journaal. Later stopte Van Brakel met de presentatie van NOS op 3 om zich toe te leggen op het Journaal. Dat deed hij tot eind oktober 2014, om chef eindredactie te worden.

EenVandaag[bewerken]

Op 1 december 2016 werd bekend dat Van Brakel per 1 januari 2017 de hoofdredacteur wordt van EenVandaag, de nieuwsrubriek van AVROTROS. In die functie gaat hij richting geven aan een van de belangrijkste nieuwsrubrieken van Nederland. Onder zijn verantwoordelijkheid valt ook Radio EenVandaag op NPO Radio 1.

Trivia[bewerken]

  • Van Brakel is een verzamelaar van radiojingles en tunes.