So Young

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
So Young
Single van:
The Corrs
Van het album:
Talk on Corners
B-kant(en) Forgiven Not Forgotten, Haste To The Wedding
Uitgebracht Oktober 1998
Soort drager CD
Opname 1997
Genre Ierse Pop Rock
Duur 4:12
Label Atlantic Records
The Corrs
What Can I Do?
(1998)
  So Young
(1998)
  Runaway
(1999)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"So Young" is een lied van de Ierse folk rock band The Corrs, geschreven door Sharon Corr en is afkomstig van het album Talk on Corners. Het is een lied over hun ouders, Jean en Gerry Corr, die geloven dat ze "eeuwig jong" zijn. De single bereikte nummer 29 in de Ierse hitlijsten en nummer 6 in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. De band moest aanvankelijk een confrontatie met hun platenmaatschappij aangaan om het nummer op hun album te mogen zetten (vanwege de populariteit).

Lijst van Inbegrepen Nummers[bewerken]

  • CD
  1. "So Young (K-Klass Remix)" 4:12
  2. "Forgiven Not Forgotten" 4:15
  3. "Haste To The Wedding (acoustic)" 3:00

De Video[bewerken]

De video is in Chicago opgenomen, omdat The Corrs op dat moment (21 oktober 1998) door de Verenigde Staten toerden. Veel opnames vonden in en om het Flamingo Building plaats. De structuur die het gebouw zijn naam geeft, is 53 voet hoog en is ontworpen door Alexander Calder in 1974. The Corrs staat bovenop het Flamingo Building en gooien papieren vliegtuigjes in de wind (Chicago heet immers niet voor niets de stormachtige stad).

De belangrijkste indruk van de video is de grijze kleur. De band nam geen kleren mee, maar heeft een hele etage van Barney's (een bekende kledingzaak met vestigingen over heel Amerika) overhoop gehaald en alles uitgeprobeerd. Uiteindelijk kreeg Sharon een mannenjasje die te groot was voor Jim.

Regisseur Jacobs heeft iets over een grappig verhaal met een topless vrouw op een bureau in een naastgelegen gebouw gezegd. Maar jammer genoeg weigert hij details te geven.

Statistieken[bewerken]

Statistieken Hoogste
Positie
Franse Single Statistieken 76
Duitse Single Statistieken 80
Ierse Single Statistieken 29
Nederlandse Mega Single Top 100 63
UK Single Statistieken 6