Sofia Curtis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sofia Curtis
CSI: Crime Scene Investigation-personage
Geslacht Vrouw
Haarkleur Blond
Stad Las Vegas
Baan Politie detective (voormalig CSI)
Rang Detective
Positie Moordzakendetective
Huidige status in leven
Familie Moeder (naam onbekend)
Gespeeld door Louise Lombard
Debuut aflevering Formalities
Laatste aflevering Father Of The Bride

Sofia Curtis is een personage uit de CBS televisieserie CSI: Crime Scene Investigation. Ze wordt gespeeld door Louise Lombard (bekend van The House of Eliott).

Biografie[bewerken]

Sofia werd geïntroduceerd in seizoen 5 van de serie. In seizoen 6 verklaarde ze dat hoewel ze gekwalificeerd was om een detective te worden, de sheriff haar toewees aan de CSI vanwege haar lab bekwaamheden (aflevering: Bodies in Motion). Vanwege onenigheden in bureaupolitiek, verplaatste Conrad Ecklie haar van het dagteam naar het nachtteam (aflevering "Mea Culpa"), iets waardoor Sofia er kort over dacht om ontslag te nemen. Gil Grissom wist haar over te halen om te blijven en in seizoen 6 keerde ze terug naar haar oude carrièrepad en werd detective, net als haar moeder.

In de aflevering A Bullet Runs Through It is ze van mening dat ze per ongeluk haar collega Daniel Bell heeft vermoord in een vuurgevecht met drugsdealers. Later bleek dit Jim Brass te zijn. Later was ze getuige van de dood van een undercover agent door koolmonoxide vergiftiging.

Vanaf het begin van seizoen 7 is Sofia lid van de hoofdcast.

Relaties[bewerken]

Sofia leek een oogje te hebben op Gil Grissom in seizoen 5. De twee gingen zelfs samen uit eten, maar uiteindelijk liep hun relatie op niets uit. Dit kwam doordat Gil al een relatie had met Sara Sidle. Sofia en de andere teamleden wisten daar niets van. Gil heeft nu nog steeds een relatie met Sara.

Ondanks eerdere spanningen tussen Sofia en Sara werken de twee geregeld samen.