Richard De Bodt: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  13 jaar geleden
k
Bot: automatisch tekst vervangen (-belgische +Belgische)
k (Bot: automatisch tekst vervangen (-belgische +Belgische))
Bij verhuizing van De Bodt naar Willebroek probeert een gevangene te ontsnappen. Hij wordt gevat en afgemaakt met bajonetsteken, slagen met de geweerkolf en kogels.
 
Hij treedt ook op in de folterkamer van het kamp, hoewel niet in de rol van folteraar. Hij gaat, samen met Fernand Wyss, sadistisch te werk. In de winter van 1942-1943, toen het Duitse leger een nederlaag leed bij de [[slag om Stalingrad]], koelden zijn woede op joodse gevangenen. Zij doodden tenminste een twintigtal joden en twee belgischeBelgische gevangenen door hen te bevelen in de ijskoude gracht rond het kamp te gaan. Zij zonken weg in de modderige bodem en verdronken.
 
In een wreed spelletje, waarover licht verschillende versies bestaan, werd een gevangene getreiterd door hem in te gegraven tot aan zijn neus in een diepe put. Wanneer de gevangene in doodsangst het uitschreeuwde, werd hij eruit gegraven. Vier gevangenen voerden hem weg met een rolwagen, terwijl De Bodt met een gummiknuppel op de gevangenen sloeg. Bij een bocht sloeg de kar om en viel de eerste gevangene in het water. Toen hij eruit gehaald werd, bewoog hij niet meer. Het levenloze lichaam werd dan weggevoerd.
910

bewerkingen

Navigatiemenu