Oesters van Nam Kee (film): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
+ Eijbers
corr
Regel 13: Regel 13:
|imdb = 0301245
|imdb = 0301245
}}
}}
'''Oesters van Nam Kee''' is een Nederlandse film uit [[2002]]. De film kreeg als internationale titel mee ''Oysters from Nam Kee''. Oesters van Nam Kee is de verfilming van de gelijknamige roman van Kees van Beijnum uit 2000. Acteurs waren o.m. [[Guusje Eijbers]] als moeder.
'''Oesters van Nam Kee''' is een Nederlandse film uit [[2002]]. De film kreeg als internationale titel mee ''Oysters from Nam Kee''. Oesters van Nam Kee is de verfilming van de gelijknamige roman van Kees van Beijnum uit 2000.


==Plot==
==Plot==
Regel 35: Regel 35:
*[[Touriya Haoud]] ...Marokaans Meisje
*[[Touriya Haoud]] ...Marokaans Meisje
*[[Cees Geel]] ...Kapper
*[[Cees Geel]] ...Kapper
*[[Guusje Eijbers]] als moeder van Berry


{{bron|bronvermelding=
{{bron|bronvermelding=

Versie van 19 jan 2008 15:12

Sjabloon:Film Oesters van Nam Kee is een Nederlandse film uit 2002. De film kreeg als internationale titel mee Oysters from Nam Kee. Oesters van Nam Kee is de verfilming van de gelijknamige roman van Kees van Beijnum uit 2000.

Plot

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Berry is een jongen die het leven niet zo nauw neemt en vaak met zijn vrienden wat rond hangt. Totdat hij de wat oudere Thera ontmoet; zij brengt hem het hoofd op hol en zij beleven een romance die zijn hoogtepunt heeft in het restaurant van Nam Kee. Maar opeens is Thera verdwenen en Berry wordt gek van de stilte en over zijn onbeantwoorde liefde.

Achtergrond

De film werd geproduceerd door Egmond Film, een productiemaatschappij die al eerder boeken van Kees van Beijnum verfilmde. Beijnum besloot ondanks zijn ervaringen met filmscripts de filmbewerking over te laten aan scenarist Hans de Wolf. De film verschilt op meerdere punten op het boek. De scènes met Berry en zijn vrienden familie zijn vaak volledig weggelaten, in plaats daarvan focust de film veel meer op de relatie van Berry met Thera. Het einde verschilt eveneens van het boek, belandt Berry in het boek nog in de gevangenis omdat hij een steen gooide naar de burgemeester in zijn auto, in de film beschiet hij een jeugdwerker. Regisseur Pollo de Pimentel koos voor deze wijziging omdat hij het stenengooien naar de burgemeester nogal ouderwets vond.

De film kreeg ten tijden van de première nogal wat media-aandacht, het was de eerste keer dat Katja Schuurman volledig naakt in een film te zien was. Dat Schuurman aan de film nog een relatie overhield met Egbert Jan Weeber zorgde voor extra publiciteit.

De eerste versie van de film duurde tweeënhalf uur.

Cast

[bron?]