Delaware (rivier): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RobotQuistnix (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: eo:Delavaro (rivero)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:
}}
}}


De '''Delaware River''' is een [[rivier]] op de [[Atlantische Oceaan|Atlantische kust]] van de [[Verenigde Staten]]. Delaware werd onderzocht door Adriaen Block als deel van de kolonie [[Nieuw-Nederland]], en werd de rivier van het Zuiden genoemd door het meest zuidelijkste bereik van de kolonie.
De '''Delaware River''' is een [[rivier]] op de [[Atlantische Oceaan|Atlantische kust]] van de [[Verenigde Staten]]. Delaware werd onderzocht door Adriaen Block als deel van de kolonie [[Nieuw-Nederland]], en werd de rivier van het Zuiden genoemd door het meest zuidelijkste bereik van de kolonie. Het was de grensrivier tussen Nieuw-Nederland (oostelijke linkeroever) en [[Nieuw-Zweden]] (westelijke rechteroever). Uit die laatste kolonie ontstonden de staten [[Delaware]] en [[Pennsylvania]].


==Geografie==
==Geografie==

Versie van 19 jan 2008 21:35

Sjabloon:Rivier

De Delaware River is een rivier op de Atlantische kust van de Verenigde Staten. Delaware werd onderzocht door Adriaen Block als deel van de kolonie Nieuw-Nederland, en werd de rivier van het Zuiden genoemd door het meest zuidelijkste bereik van de kolonie. Het was de grensrivier tussen Nieuw-Nederland (oostelijke linkeroever) en Nieuw-Zweden (westelijke rechteroever). Uit die laatste kolonie ontstonden de staten Delaware en Pennsylvania.

Geografie

De leiding, West Branche Delaware River nemen in Schoharie County (New York) ongeveer 1886 feet toe (575 m) boven het zeeniveau, dichtbij Mount Jefferson, en stromen kronkelend door het plateau in een diepe trog, die op één punt in beslag wordt genomen door het Cannonsville Reservoir, tot het uit de Catskills te voorschijn komt. Op dezelfde manier begint de East Branche Delaware River van een klein vijver ten zuiden van Grand Gorge in de stad van Roxbury in Delaware County, stromen zuidwaarts naar zijn weg door New York City tot het Pepacton Reservoir, het grootste reservoir in het de watervoorzieningssysteem van New York City te leiden. De samenvloeiing is ten zuiden van Hancock.