Brian Willoughby: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
67 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
k
Er was een discrepantie in de tekst ontstaan
k (Er was een discrepantie in de tekst ontstaan)
'''Brian Willoughby''' ([[Noord Ierland]], datum onbekend) is een [[Verenigd Koninkrijk|Brits]] gitarist (vanaf zijn 14e) die zich voornamelijk ophoudt in de Britse [[folk]]muziek.
 
Willoughby's professionele carrière begint als hij in [[1971]] kennis maakt met [[Mary Hopkin]]. Daarna wordt hij bij diverse projecten als gastgitarist ingeschakeld. Dat blijft niet beperkt tot folk alleen, maar hij doet ook bijvoorbeeld ook begeleiding van [[Brian Connolly]] van [[The Sweet]]. Hij komt bij [[Strawbs]] als [[Chas Cronk]] van die band hem in 1978 hoort spelen en hij vervangt [[Dave Lambert]] in 1979 als die Strawbs verlaat. EchterHij verliezensluit dezich Strawbsaan komtbij hetde platencontractband, maar besluitdie hijkomt naarna Priorde tesingle gaan''The waardoorKing'' het samen(opgenomen met hem toch mogelijk wordt voor de Strawbs de [[singleMaddy (muziek)|singlePrior]])zonder The King opplatencontract te nemenzitten.
 
Samen met voorman [[Dave Cousins]] houdt hij Strawbs levend en komt hij ook terecht op het tributealbum ([[Georgia on out Mind]]) aan [[Sandy Denny]], een zangeres die Strabws aan een platendeal hielp. De eerste jaren van de [[21e eeuw]] speelt hij in allerlei aan Strawbs verwante bands zoals [[The Monks]], [[High Society]] en [[Acoustic Strawbs]]. In 2004 verliet hij de Strawbs om zijn eigen weg met Graig te kiezen.
65.838

bewerkingen

Navigatiemenu