Sjabloon:Uitgelicht 30 juni: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Richardw (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Richardw (overleg | bijdragen)
het was geen inslag...
Regel 1: Regel 1:
{{Hoofdpagina/Afbeelding|Tunguska Ereignis.jpg|Platgewalste bomen door de Toengoeska-explosie}}
{{Hoofdpagina/Afbeelding|Tunguska Ereignis.jpg|Platgewalste bomen door de Toengoeska-explosie}}
Exact 100 jaar geleden, op [[30 juni]] [[1908]], ontplofte in een afgelegen gebied in [[Siberië]] een [[meteoriet]] voordat het de aarde bereikte. Deze gebeurtenis staat bekend als de '''[[Toengoeska-explosie]]''' en is de grootste meteoriet-inslag in de recente geschiedenis. De explosie had een kracht van tientallen megaton, en richtte enorme schade aan tot 40 kilometer rond het epicentrum.
Exact 100 jaar geleden, op [[30 juni]] [[1908]], ontplofte in een afgelegen gebied in [[Siberië]] een [[meteoriet]] voordat het de aarde bereikte. Deze gebeurtenis staat bekend als de '''[[Toengoeska-explosie]]''' en veroorzaakte de grootste verwoesting door een meteoriet in de recente geschiedenis. De explosie had een kracht van tientallen megaton, en richtte enorme schade aan tot 40 kilometer rond het epicentrum. Het duurde vele jaren voordat het gebied bereikt werd voor wetenschappelijk onderzoek.
Het duurde vele jaren voordat het gebied bereikt werd voor wetenschappelijk onderzoek.
(''[[Toengoeska-explosie|lees verder]]'')<noinclude>
(''[[Toengoeska-explosie|lees verder]]'')<noinclude>



Versie van 30 jun 2008 15:09

Platgewalste bomen door de Toengoeska-explosie Exact 100 jaar geleden, op 30 juni 1908, ontplofte in een afgelegen gebied in Siberië een meteoriet voordat het de aarde bereikte. Deze gebeurtenis staat bekend als de Toengoeska-explosie en veroorzaakte de grootste verwoesting door een meteoriet in de recente geschiedenis. De explosie had een kracht van tientallen megaton, en richtte enorme schade aan tot 40 kilometer rond het epicentrum. Het duurde vele jaren voordat het gebied bereikt werd voor wetenschappelijk onderzoek. (lees verder)

Sjabloon:Navigatie uitgelicht juni