Remedia Amoris: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MigGroningen (overleg | bijdragen)
+interwiki
Hansmuller (overleg | bijdragen)
links, correctie
Regel 1: Regel 1:
De '''Remedia Amoris''' ([[Latijn]] voor "Remedies tegen de liefde") is een [[leerdicht]] van 814 verzen van [[Publius Ovidius Naso]]. Hij heeft het 2/3 n. Chr. gepubliceerd. Het is een vervolg op de [[Arte Amatoria]]. In dit [[leerdicht]] wordt mannen in boek 1 en 2 en vrouwen in boek 3 de kunst van het [[versieren]] onderwezen. Ovidius onderwijst in de ''Remedia Amoris'' hoe iemand weer van de liefde af kan komen. Het werk bevat in totaal twintig remedies tegen een ongelukkige liefde, zoals ´Zoek een bezigheid´ en ´Verdwijn uit de buurt van je liefje´. De toon is frivool en ironisch.
De '''Remedia Amoris''' ([[Latijn]] voor "Remedies tegen de liefde") is een [[leerdicht]] van 814 verzen van [[Publius Ovidius Naso]]. Hij heeft het 2/3 n. Chr. gepubliceerd. Het is een vervolg op de [[Ars Amatoria]]. In dit [[leerdicht]] wordt mannen in boek 1 en 2 en vrouwen in boek 3 de kunst van het [[versieren]] onderwezen. Ovidius onderwijst in de ''Remedia Amoris'' hoe iemand weer van de liefde af kan komen. Het werk bevat in totaal twintig remedies tegen een ongelukkige liefde, zoals ´Zoek een bezigheid´ en ´Verdwijn uit de buurt van je liefje´. De toon is frivool en ironisch.

==Externe link==
* [http://www.thelatinlibrary.com/ovid/ovid.rem.shtml Latijnse tekst]
* [http://www.tonykline.co.uk/PITBR/Latin/CuresforLove.htm Engelse vertaling]


[[Categorie:Romeinse literatuur]]
[[Categorie:Romeinse literatuur]]

Versie van 10 jul 2008 17:48

De Remedia Amoris (Latijn voor "Remedies tegen de liefde") is een leerdicht van 814 verzen van Publius Ovidius Naso. Hij heeft het 2/3 n. Chr. gepubliceerd. Het is een vervolg op de Ars Amatoria. In dit leerdicht wordt mannen in boek 1 en 2 en vrouwen in boek 3 de kunst van het versieren onderwezen. Ovidius onderwijst in de Remedia Amoris hoe iemand weer van de liefde af kan komen. Het werk bevat in totaal twintig remedies tegen een ongelukkige liefde, zoals ´Zoek een bezigheid´ en ´Verdwijn uit de buurt van je liefje´. De toon is frivool en ironisch.

Externe link