Sjabloon:Uitgelicht 30 juni: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Richardw (overleg | bijdragen)
k houdbaarheidsdatum aangepast ;)
Wikix-oud (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
{{Hoofdpagina/Afbeelding|Tunguska Ereignis.jpg|Platgewalste bomen door de Toengoeska-explosie}}
{{Hoofdpagina/Afbeelding|Tunguska Ereignis.jpg|Platgewalste bomen door de Toengoeska-explosie}}
Op [[30 juni]] [[1908]] ontplofte in een afgelegen gebied in [[Siberië]] een [[meteoriet]] voordat hij de aarde bereikte. Deze gebeurtenis staat bekend als de '''[[Toengoeska-explosie]]''' en veroorzaakte de grootste verwoesting door een meteoriet in de recente geschiedenis. De explosie had een kracht van tientallen megaton, en richtte enorme schade aan tot 40 kilometer rond het epicentrum. Het duurde vele jaren voordat het gebied bereikt werd voor wetenschappelijk onderzoek.
Op [[30 juni]] [[1908]] ontplofte in een afgelegen gebied in [[Siberië]] een [[meteoriet]] voordat hij de aarde bereikte. Deze gebeurtenis staat bekend als de '''Toengoeska-explosie''' en veroorzaakte de grootste verwoesting door een meteoriet in de recente geschiedenis. De explosie had een kracht van tientallen megaton, en richtte enorme schade aan tot 40 kilometer rond het epicentrum. Het duurde vele jaren voordat het gebied bereikt werd voor wetenschappelijk onderzoek.
(''[[Toengoeska-explosie|lees verder]]'')<noinclude>
(''[[Toengoeska-explosie|lees verder]]'')<noinclude>



Versie van 11 okt 2008 01:29

Platgewalste bomen door de Toengoeska-explosie Op 30 juni 1908 ontplofte in een afgelegen gebied in Siberië een meteoriet voordat hij de aarde bereikte. Deze gebeurtenis staat bekend als de Toengoeska-explosie en veroorzaakte de grootste verwoesting door een meteoriet in de recente geschiedenis. De explosie had een kracht van tientallen megaton, en richtte enorme schade aan tot 40 kilometer rond het epicentrum. Het duurde vele jaren voordat het gebied bereikt werd voor wetenschappelijk onderzoek. (lees verder)

Sjabloon:Navigatie uitgelicht juni