Lucifer (bier): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Lucifer''' is een [[België|Belgisch]] blond bitter bier (Golden Ale) van hoge gisting (8,4%), gebrouwen door [[brouwerij]] ''Riva'' te [[Dentergem]] (tegenwoordig [[Brouwerij Liefmans]]).
'''Lucifer''' is een [[België|Belgisch]] blond bitter bier (Golden Ale) van hoge gisting (8,4%), oorspronkelijk gebrouwen door [[brouwerij Riva]] te [[Dentergem]], daarna [[brouwerij Liefmans]]. Door het faillissement van brouwerij Liefmans kwam het biermerk in 2008 tijdelijk in handen van [[brouwerij Duvel Moortgat]]. Begin 2009 werd het merk overgenomen door [[brouwerij Het Anker]] uit [[Mechelen (stad)|Mechelen]].


Het wordt gebrouwen van bleke [[mout]]en, ruwe [[graan|granen]], een bleke [[kandijsuiker]] en veel [[Hop (plant)|hop]].
Het wordt gebrouwen van bleke [[mout]]en, ruwe [[graan|granen]], een bleke [[kandijsuiker]] en veel [[Hop (plant)|hop]].

Versie van 27 jan 2009 19:24

Lucifer is een Belgisch blond bitter bier (Golden Ale) van hoge gisting (8,4%), oorspronkelijk gebrouwen door brouwerij Riva te Dentergem, daarna brouwerij Liefmans. Door het faillissement van brouwerij Liefmans kwam het biermerk in 2008 tijdelijk in handen van brouwerij Duvel Moortgat. Begin 2009 werd het merk overgenomen door brouwerij Het Anker uit Mechelen.

Het wordt gebrouwen van bleke mouten, ruwe granen, een bleke kandijsuiker en veel hop.

Geur is van hop- en gist. Smaak bevat karamel, malt, noten, en fruit (voornamelijk citrusvruchten). Er is een nagisting op de fles.

Het bier valt te vergelijken met Duvel.

Het bier werd oorspronkelijk samen met Vondel, een ander brouwsel van Brouwerij Liefmans, in Meulebeke gebrouwen. Bij het faillissement van de Meulebeekse Vondel Brouwerij werden de brouwersrechten aan Liefmans overgedragen.

Formaten : 33cl fles, 75cl fles, 30L vat.